«

»

Jul
20

Polder-Overleven in de Krimpenerwaard

Polder is een film over de strijd om te overleven in de Krimpenerwaard. Hier een kleine trailer, de hele film wordt eind 2015 uitgezonden op Omroep West.

“We noemen in Nederland een groter stukje natuur al snel uniek. Het stukje Zuid-Holland dat we Krimpenerwaard noemen, is misschien niet uniek, maar wel bijzonder.

Niet door de polders of de weilanden, niet door de bosjes of het samenspel met menselijke bewoning, niet door de aanwezige bijzondere planten of dieren. Niet door meer dan tien eeuwen ontstaansgeschiedenis. Ook niet door de eigenheid die het gevolg is van het gegeven dat aan alle kanten een rivier de grens vormt, want dat geldt voor alle waarden.

Het gaat om de optelsom van dit alles.”
-Ton Mallo, Chef Programmering Omroep West

“Dit vinden we leuk. Filmmaker Edwin Haighton die helemaal David Attenborough gaat op de Zuid-Hollandse Krimpenerwaard. Prachtig. Konijntjes, zwanen en overig gevleugeld gespuis. Beetje dauw en tegenlicht om het plaatje af te maken en wij zeggen: trots op dit land ons land. Boer Zoekt Vrouw, maar dan zonder dat oeverloos gekwezel. En met betere beelden.

Dit soort natuurgebieden zijn de reden dat wolven naar Nederland komen.”
-Johnny Quid, Geenstijl.nl