Verhalen

Over Ammerstol zijn in de loop deze jaren diversen verhalen en gedichten geschreven. Onderstaand een overzicht van wat er momenteel op de website staat, en hopen dit steeds verder uit te breiden.

Heeft u gedichten of verhalen over Ammerstol, stuur deze dan naar info@ammerstol.org

 

 

Evacuatie Veenendaal

De eerste dagen van mei 1940 verliepen voor de Krimpenerwaard en in het bijzonder ons dorp opmerkelijk. Over de Lek kwam die dagen een groot aantal kolenschepen gevaren, vol evacués uit de streek rond de Grebbelinie. Op doorreis waren ze, naar Voorne-Putten. Maar door toenemend oorlogsgeweld strandden de boten in dorpen langs de Lek. Vanwege …

Bekijk pagina »

Gedichten uit het praathuis

In het praathuis aan de Lekdijk hangen diverse oude foto’s en gedichten aan de muur. De onderstaande gedichten zijn daar aangetroffen.

Bekijk pagina »

Gedichten uit de fles

Bij de grote verbouwing van de kerk in 1967 zijn er gedichtjes en verhalen onder een kerkbank gevonden (in een fles verstopt) van een achttal schilders en timmerlieden die tijdens de strenge winter van 1929 werkzaamheden hebbenuitgevoerd in de kerk. U vindt ze hieronder, in hun oorspronkelijkevorm, dus met de schrijfwijze van 1929.

Bekijk pagina »

Ingezonden verhalen

Bekijk pagina »

Overige verhalen en gedichten

Bekijk pagina »

Ammerstol en de oorlog

Bekijk pagina »